DK İŞ GİYİM

Haber

11 Mayıs 2018 Cuma

Ahşap temizlemenin püf noktaları Kolay Ahşap temizle

Yumuşak bir mikrofiber bez kiri, tozu ve varsa hayvan tüylerini toplamada yardımcı bir malzemedir. Diğer yandan parkenin çizilmemesi ve formunu korumasında da etkilidir.

Süpürgeliklerin temizlenmesinde daha pratik bir yöntem olarak elektrik süpürgesi kullanılmalıdır..

Ahşap temizliğinin en önemli noktalarından biri ahşaplar için özel olarak üretilen yüzey temizleyicilerden edinmektir. Bunun yanı sıra bir sprey şişe de temizlik sırasında kullanılmalıdır.

Yüzey temizleyiciyi silmek için ise fazladan yumuşak bir mikrofiber bez gerekir..

AHŞAP ZEMİN TEMİZLİK AŞAMALARI:

İlk olarak parke zemin üzerindeki tüm eşyalar toplanır. Böylece parkenin temizliği sağlanır ve daha rahat bir temizlik alanı yaratılmış olur.

Mikrofiber bez ahşap zeminin tozunun alınmasında kullanılacak en sağlıklı materyaldir. Bu bez ile ahşap ileri geri hareketlerle silinir. Bu noktada bezi yerden kaldırmadan silmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde beze takılan kıymık ve toz zerreleri ahşabı çizebilir..

Zeminin dışında kalan süpürgeliklerin temizliğinde elektrikli süpürgenin dar uçlu aparatı son kullanılabilir. Dar alanlarda ve kapı arkalarında da bu aparattan faydalanmak kolaylık sağlar.

Tozu alınan zeminin temizlik aşamasında ahşap yüzey temizleyicileri kullanma talimatına uyarak kullanılır. Talimatta belirtilenden fazla ürün kullanımı ahşabın renginde matlaşmalara neden olabilir. Bununla birlikte ahşaba uygun olmayan temizleyiciler de zeminin çizilmesinde büyük ölçüde etkilidir..

Ahşap zemin temizliğinde dikkat edilmesi gereken özellikle sudan uzak durulması gerektiğidir. Suyun ahşap blokların arasına kaçıp şişme yapma olasılığı olduğu için temizleyici solüsyonu hazırlandıktan sonra sprey kutuda kullanmak daha etkilidir. Püskürtülerek uygulanan solüsyon mikrofiber bezle silinerek temizlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder